Estádio Jornalista Mário Filho - Maracana
Rio de Janeiro, Brazil

Sanitarni proizvodi iz GROHE-a odabrani za stadion Maracana u Rio de Janeiru.

Sve od njegove inicijalne izgradnje za Svjetsko prvenstvo 1950., Estádio Jornalista Mário Filho in Rio de Janeiro – ili skraćeno Maracana, bio je jedna od najimpozantnijih i najfascinantnijih nogometnih arena na svijetu. Na početku su javljali kako je staion primio skoro 200.000 gledatelja tijekom jedne od utakmica Svjetskog prvenstva, što je rekord koji je aktualan i danas. I u današnje vrijeme Maracana ostaje jedna od najvećih sportskih lokaicja na svijetu. Osim toga, tu se održavaju najveći pop i rock koncerti na svijetu, a upravo na ovom je stadionu papa Ivan Pavao II slavio poznatu svetu misu 1980. godine. Tijekom više od šest desetljeća njezina postojanja, Maracana je bila nekoliko puta renovirana kako bi je opremili u skladu s novim potrebama i zahtjevima. Trenutno je ovaj nacionalni spomenik pretvoren u visoko modernu multi-funkcionalnu arenu za potrebe FIFA Svjetskog prvenstva 2014. te za Ljetne olimpijske i paraolimpijske igre 2016. Visoko kvalitetne armature iz GROHE-a odabrane su za nove sanitarne prostorije. Daniel Fernandes iz tvrtke Fernandes Arquitetos Associados iz Sao Paula odgovoran je za koncept modernizacije.

Ovaj projekt masivne rekonstrukcije uključuje i preuređenje toaleta unutar stadiona. Planeri su specificirali pouzdane GROHE-ove cisterne za ispiranje u kombinaciji s visoko kvalitetnim Skate Cosmopolitan zidnim pločama od nehrđajućeg čelika. Dok dizajn dvostrukog ispiranja korisnicima pruža izbor između ispiranja s 3 ili 6 litara, start-stop funkcija omogućuje dodatne uštede vode u skladu s aktualnim zahtjevima. GROHE EcoJoy tehnologija pomaže smanjiti potrošnju vode bez odricanja od udobnosti i funkcionalnosti. Suvremeni dizajn ploča diskretno se i elegantno stapa s novim dekorom toaleta.

Uskoro će oči svijeta opet biti uprte u Maracanu - legendarni stadion koji nastavlja utjelovljavati arhitektonsku, tehničku i sportsku izvrsnost na jedinstven način.

Arhitekti: Fernandes Arquitetos Associados
Datum završetka 2013

Show in Google Maps

Installed GROHE products in this project