KAKO ZAŠTITITI SVOJ DOM OD ISTJECANJA VODE I ŠTETE UZROKOVANE VODOM

Biti vlasnik svog doma ima puno prednosti, ali i donosi mnoge izazove, pa bezbrižnost u pogledu sigurnosti i dobrog održavanja vašeg doma može biti teško naći. Štete uzrokovane istjecanjem vode u domu su problem s kojim se u nekom trenutku suočilo 54% kućanstava. A račun za štete uzrokovane vodom može doseći visoke iznose.

Ako vas nema kod kuće neko duže vrijeme, ako posjedujete drugu nekretninu koju koristite za odmor ili iznajmljivanje, ili čak ako želite veću bezbrižnost u svojem domu, ovo je naš vodič za zaštitu vašeg doma od skupe noćne more zvane istjecanje vode i štete uzrokovane vodom.

Isključite dovod vode. Zaustavite opasnost od nastanka štete uzrokovane vodom prije nego što i započne. Prije nego što napustite kuću na neko vrijeme – primjerice odete na godišnji ili vikend odmor – razumno je isključiti dovod vode putem ručice ili ventila za zatvaranje. Ventil za zatvaranje obično se nalazi ispod sudopera, u kupaonici ili, ako imate unutarnji vodomjer, na priključnoj cijevi.

Ostavite ključeve kod susjeda. Ako dođe do istjecanja vode dok vas nema, trebate odmah poduzeti mjere kako biste spriječili nastanak trajne štete uzrokovane vodom. Imati susjeda s pristupom kući koji može isključiti vodu za vas može u velikoj mjeri ograničiti nastalu štetu.

Nemojte ostaviti uređaje koji troše vodu da rade dok niste kod kuće. U našem brzom načinu života može biti privlačno pokrenuti perilicu posuđa ili rublja kad smo na izlasku iz kuće. Ali ograničavajući rad tih uređaja na vrijeme kada ste kod kuće znači da možete odmah utvrditi i riješiti svako istjecanje vode.

Razmotrite ulaganje u sustav za zaštitu od vode. Za potpunu sigurnost, bez obzira koliko ste daleko od kuće, inteligentni sustav zaštite od vode bit će vrijedan dodatak vašem domu. Sustavi kao što su GROHE Sense i GROHE Sense Guard mogu otkriti istjecanja vode iz vaših cijevi puno ranije nego što su vidljiva golim okom, poslati vam upozorenje neovisno o tome gdje na svijetu se nalazite, te čak i daljinski isključiti dovod vode kako bi se zaustavilo istjecanje i šteta uzrokovana vodom.

Saznajte više o GROHE Sense sustavu za zaštitu od vode